Мінфін США ввів санкції за кіберзлочини проти двох громадян - РФ і України

10:00 09.11.2021

Міністерство фінансів США запровадило в понеділок санкції проти двох громадян Росії і України, їхніх криптоактивів, а також кількох вебсайтів, зареєстрованих у різних країнах, через їхню причетність до зловмисної кібердіяльності.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, санкції США були введені проти 28-річного громадянина Росії Євгена Полянина, а також 22-річного громадянина України Ярослава Васинського. У переліку обмежень навпроти їхніх прізвищ також зазначені криптовалютні рахунки.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи США готують проти Полянина й Васинського офіційні звинувачення, пов’язані із шахрайством та відмиванням грошей. Ці особи фігурують як члени хакерського угруповання REvil, яке в липні цього року здійснило напад на американську ІТ-компанію Kaseya за допомогою програм-здирників. Внаслідок атаки шкідливе програмне забезпечення заразило до 1,5 тисячі компаній по всьому світу.

Ще на цю тему