Окупанти хочуть залишити за гратами українця Штиблікова ще на 20 років

20:20 08.11.2021

Незаконно засудженому в тимчасово окупованому Росією Криму українцю Дмитру Штиблікову загрожує ще 20 років ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написала його донька Тетяна Штиблікова.

«Не можу повірити, що вже 5-й день народження тато проводить у в'язниці далеко від усіх нас. В якийсь момент була смиренність, ми зібрали всі сили в кулак і чекали закінчення терміну вироку. 9 листопада, тобто завтра, закінчується термін покарання. Завтра тато міг бути вже вдома. Але цього не буде. Бо у серпні минулого року завели нову справу...», - заявила Штиблікова.

За її словами, можливо, зараз Штибліков їде по етапу на новий суд.

«Це все жахливо несправедливо. Не розумію, чому це відбувається. Адвокат сказав, що ці 5 років, які тато вже відсидів, не входитимуть до нового вироку, а йтимуть як обтяжлива обставина - судимість. Накриває якийсь розпач. Нова стаття, за якою шиють справу, передбачає покарання від 12 до 20 років», - повідомила Штиблікова.

Вона звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням прискорити переговори з РФ щодо обміну політв'язнями.

Як повідомлялося, 9 листопада 2016 року в окупованому Севастополі затримали Дмитра Штиблікова, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова. Російське слідство обвинуватило їх у підготовці диверсії організованою групою.

Штибліков дав зізнавальні покази і був засуджений до 5 років ув'язнення, а решта не визнали вину. У квітні 2019 року їм присудили по 14 років в'язниці і великі штрафи.
 

Ще на цю тему