У Берліні перед посольством знайшли мертвим російського дипломата

16:20 05.11.2021

У Берліні на тротуарі перед будівлею посольства РФ знайшли мертвим працівника російського дипломатичного представництва.

Факт смерті дипломата підтвердили в МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерству закордонних справ відомо про цей випадок», – заявив речник відомства Крістофер Бургер на брифінгу в п’ятницю.

Він не став надавати жодних деталей «з огляду на захист персональних даних загиблого та рідних».

У Міністерстві внутрішніх справ ситуацію коментувати взагалі не стали.

Як повідомило видання Spiegel, загинув 35-річний секретар посольства. Згідно з офіційним списком дипломатів, він був акредитований як другий секретар посольства з літа 2019 року. Однак німецькі органи безпеки вважають, що він був «переодягненим» співробітником російської внутрішньої спецслужби ФСБ. За даними журналу, загиблий також був родичем високопоставленого офіцера другої служби ФСБ.

Очевидно, чоловік впав з верхнього поверху посольського комплексу на Беренштрассе в центре Берліна.

Охоронці посольства знайшли тіло ще 19 жовтня близько 7:20, але в пресу новина потрапила лише зараз.

Читайте також: Німеччина вислала російського дипломата
Російське посольство не погодилося на розтин тіла. У безпекових колах повідомлялося, що обставини імовірного падіння та причина смерті «невідомі». Оскільки загиблий мав дипломатичний статус, німецький прокурор не міг провести розслідування смерті. Тіло дипломата доправлено до Росії.

У російському посольстві не коментують інцидент із «етичних міркувань».

Подібний випадок, додає Spiegel, стався у 2003 році, тоді з вікна своєї квартири на території посольства випав комендант.

Ще на цю тему