Саакашвілі написав про критичний стан здоров’я – омбудсмен / Фото

18:00 04.11.2021

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала листа від Міхеіла Саакашвілі в якому він повідомляє про критичний стан свого здоров’я на 35-й день голодування.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила в Телеграмі.

«Сьогодні отримала листа від громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі. На 35-й день голодування Міхеіл повідомляє про критичний стан свого здоров’я, незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні», - зазначила вона.

Денісова констатує, що в 71-шу річницю ухвалення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, підписантом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися катування стосовно громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги.

Омбудсмен закликає керівництво Грузії дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

«Саакашвілі сьогодні вкрай потребує підтримки з боку світового співтовариства», - заявила Денісова.

Фото з сайту Укурінформ

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, де проти нього була відкрита низка кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.
 

Ще на цю тему