У ЗСУ сформують окрему розвідувальну артилерійську бригаду

17:40 04.11.2021

До 2025 року в Україні передбачається сформувати окрему розвідувальну артилерійську бригаду. 

Це дозволить посилювати угруповання військ підрозділами та засобами артилерійської розвідки, а отже — якісніше викривати об’єкти противника і використати всі можливості далекобійних засобів ураження. У планах також — створення окремої бригади ПТРК, яка посилить можливості армії там, де є найбільші загрози танкових атак. Про це йдеться у матеріалі «Арміяinform», пише група Інформаційний спротив.

Окрім цього, буде розпочато оснащення підрозділів артилерії 155-мм артилерійськими системами, комплексами автоматизованого управління, модернізованими зразками реактивних систем залпового вогню, зокрема з високоточними снарядами зі збільшеною дальністю ураження, самохідними ПТРК та засобами артилерійської розвідки.

Українські артилеристи покладають великі надії на вітчизняних виробників, які мають розробити та поставити до війська оперативно-тактичний ракетний комплекс вітчизняного виробництва, безпілотні авіаційні розвідувальні системи тактичного та оперативно-тактичного (оперативного) радіусу дії, високоточних боєприпасів до РСЗВ, 152/155-мм гармат, 120-мм мінометів.
 

Ще на цю тему