Путін заявив, що російський флот отримає гіперзвукові ракети «Циркон» у 2022 році

20:01 03.11.2021

За словами президента Росії Володимира Путіна, випробування російської гіперзвукової крилатої ракети «Циркон» наближаються до завершення, а постачання військово-морському флоту розпочнеться у 2022 році.

Про це пише УНН з посиланням на ТАСС.

«Наразі особливо важливо розробити та впровадити технології, необхідні для створення нових систем гіперзвукової зброї, потужних лазерів та робототехнічних комплексів, які зможуть ефективно протидіяти потенційним військовим загрозам, а отже, ще більше зміцнять безпеку нашої країни», – сказав Путін.

За його словами, під час випробувань ракета успішно вражала як наземні, так і морські цілі під час стрільби з підводних та надводних кораблів.

Минулого місяця Росія заявила, що вперше успішно провела випробування ракети «Циркон» із підводного човна.

Деякі західні експерти сумніваються, наскільки сучасним є нове покоління російської зброї, визнаючи при цьому, що поєднання швидкості, маневреності та висоти гіперзвукових ракет ускладнює їхнє відстеження та перехоплення.

Ракета летить зі швидкістю, що більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку у верхніх шарах атмосфери, або близько 6 200 км на годину.

Незважаючи на те, що гіперзвукові ракети повільніші, ніж міжконтинентальні балістичні ракети, форма гіперзвукового апарату дозволяє йому маневрувати в напрямку цілі або далеко від засобів захисту.

У жовтні Пентагон заявив, що хоче, щоб оборонні підрядники максимально скоротили вартість гіперзвукової зброї, оскільки надшвидкі ракети, що розробляються, в даний час коштують десятки мільйонів доларів за одиницю.

Ще на цю тему