У Путіна відреагували на звинувачення у маневрах біля кордонів України. Пояснювати їх не стали

19:41 03.11.2021

У Кремлі відмовилися пояснювати «нарощування військ біля кордонів України», про яке повідомляють західні ЗМІ, а українська влада називає неправдою.

Відповідну заяву зробив Дмитро Пєсков, прессекретар президента РФ Володимира Путіна, передає пропагандистський ресурс РФ ТАСС.

Відповідаючи на запитання щодо російських військових біля кордону України, Пєсков заявив, що «Росія зберігає військову присутність там, де вважає за необхідне».

За даними Міноборони, біля кордонів та на окупованих територіях України на початок листопада 2021 року Росія зосередила близько 90 000 російських військових. А на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей діють два армійських корпуси російських окупаційних військ.

Також у Міноборони зазначали, що Росія періодично перекидає військові підрозділи для підтримки напруги у регіоні та політичного тиску на сусідні держави.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія відновила нарощування військової присутності біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі. Пізніше видання Politico опублікувало супутникові знімки, які нібито це підтвердили.

Українська розвідка заявляла, що Росія не перекидала додаткових військ, а інформацію про це назвала «елементом психологічного тиску».

Також секретар РНБО Олексій Данілов заперечує дані щодо активності російських військ.

Ще на цю тему