POLITICO оприлюднило супутникові знімки з технікою РФ біля кордонів України / Фото

11:20 02.11.2021

Американське видання POLITICO оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником у понеділок, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post про стягування російських військ і техніки до кордонів України.

Світлини опубліковані у відкритому доступі, повідомляє Укрінформ.

«Нові зображення, зроблені Maxar Technologies та передані POLITICO, показують скупчення бронетанкових підрозділів, танків і самохідної артилерії разом із наземними військами, які зосереджуються біля російського міста Єльня, неподалік кордону з Білоруссю», - зазначається в публікації.

При цьому уточнюється, що ці підрозділи почали передислокацію з постійних місць базування наприкінці вересня. Вони включають частини 1-ї гвардійської танкової армії РФ. Ця армія призначена для проведення операцій різних рівнів та зазвичай першою отримує передові розробки бойової техніки, стверджує видання із посиланням на аналіз приватного розвідувального агентства Janes.

Водночас зазначається, що в районах Брянська й Курська – поблизу північного кордону України – зосереджується техніка 4-ї танкової дивізії РФ. Ці частини оснащені бойовими танками Т-80У та самохідною артилерією.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначило, що не зафіксувало додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною, а інформацію про передислокацію вважає елементом інформаційно-психологічних дій.

Все фото: Maxar Technologies
 

Ще на цю тему