Болгарія внесла Україну до «червоної зони» : що це означає для подорожуючих

10:30 28.10.2021

Болгарія внесла Україну до списку країн «червоної зони» через високий рівень захворюваності на коронавірус у країні. Про це інформує Посольство України у Болгарії, пише УНН.

Цитата

«Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 року на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії і члени їхніх сімей», – повідомляє посольство.

Деталі

Повідомляється, що вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого за 72 години до в’їзду в країну та «сертифікованого дійсним цифровим COVID сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID сертифікат ЄС про тестування на COVID-19».

За даними посольства, діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в червону зону, мають пред'явити негативний результат ПЦР-тесту, зроблений за 72 години до в’їзду в країну. У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.
Дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Додамо

Відповідно до рішення Міністерства охорони здоров’я Республіки Болгарія, з 1 вересня по 30 листопада 2021 року в'їзд в Болгарію здійснюватиметься згідно з оцінкою поширення COVID-19 у відповідних країнах за критеріями та розміщенням країн у кольорових зонах.

Критеріями для оцінки поширеності COVID–19 є:
– 14-денна захворюваність;
– щотижнева кількість проведених лабораторних досліджень з позитивним результатом;
– рівень досліджень у країні;
– ідентифікація варіанту SARS-CoV-2, визначеного як варіант, що викликає занепокоєння;
– відсутність достатньої інформації.

МОЗ Болгарії відповідно до показників розрізняє «зелену», «помаранчеву» та «червону» зони.

Ще на цю тему