Сенат Румунії не підтримав запровадження COVID-сертифікатів

09:20 28.10.2021

Румунські сенатори відхилили законопроєкт, що вимагає від медичного персоналу, працівників державного сектору та великих приватних компаній мати сертифікат щеплення від COVID-19.

Законопроєкту, покликаному збільшити темпи вакцинації від COVID-19 в країні, не вистачило кількох голосів до необхідної для ухвалення більшості, про це повідомляє Reuters

Втім нижня палата парламенту Румунії має останнє слово та може переглянути це рішення.

Румунія наразі є другою найменш вакцинованою країною в ЄС та переживає різкий сплеск захворюваності.

У разі ухвалення законопроєкт вимагатиме від працівників показувати доказ, що вони вакциновані, вже одужали від вірусу або мають нещодавно отриманий негативний тест на COVID-19.

Співробітники мають платити за тестування самостійно. Невиконання вимог спричиняє штрафи для працедавців та 30-денне відсторонення без оплати чи навіть звільнення для працівників.

Законодавці від опозиційної лівої Соціал-демократичної партії Румунії та ультранаціоналістичної AUR проголосували проти цього законопроєкту, а деякі з них заявили, що якщо він стане законом, вони оскаржуватимуть його у Конституційному суді через його дискримінаційний характер.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 27 жовтня зафіксували 245 285 659 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 978 814 смертей, одужали 222 375 189 осіб.

Ще на цю тему