У Кремлі прокоментували турецькі «Байрактари» у зоні ООС

08:45 28.10.2021

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що постачання Україні турецьких ударних дронів Bayraktar TB2 «можуть дестабілізувати ситуацію на Донбасі».

«У нас дійсно особливі добрі відносини з Туреччиною, але в даному випадку, на жаль, підтверджуються наші побоювання про те, що постачання подібних видів озброєнь українським військовим можуть потенційно призвести до дестабілізації ситуації на лінії розмежування», – про це повідомляє російський «Комерсант».

За словами Пєскова, як тільки таке озброєння потрапляє в руки військових, воно потенційно може застосовуватися «в цьому районі України і це лише призводить до дестабілізації».

«Байрактар ТБ2» (Bayraktar) – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Розробка і виробництво компанії «Байкар Макина».

У 2018 році Україна закупила 6 апаратів у Туреччини.

Успішні випробування ударних турецьких безпілотників Bayraktar пройшли в Україні ще в березні 2019 року.

26 жовтня 2021 року за наказом головнокомандувача Збройних сил генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення операції Об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар».

Ще на цю тему