Саакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки

18:55 27.10.2021

Голова Виконкому Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі, який перебуває у грузинській в’язниці та голодує, відмовився від будь-якої медичної допомоги. 

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише ZN,UA.

«Щойно мені стало відомо, що громадянин України Міхеіл Саакашвілі, який утримується у пенітенціарній установі № 12 м. Руставі та голодує 27-й день, відмовився від будь-якої медичної підтримки. Це є загрозою його життю», – написала Денісова в Telegram.

Вона попросила невідкладного реагування та надання медичної підтримки у цивільному медзакладі, якщо стан здоров’я Саакашвілі погіршиться.

Трохи більше ніж через тиждень після початку голодування Саакашвілі у в’язниці, його особистий лікар повідомив про значне погіршення стану здоров’я свого пацієнта. Пізніше консиліум лікарів порадив госпіталізувати Саакашвілі для профілактики. 

Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня, перед місцевими виборами у Грузії експрезидент вперше за вісім років повернувся до країни. У Грузії він засуджений за кількома кримінальними справами, політику загрожує шість років в'язниці. В ув’язненні експрезидент оголосив голодування.
 

Ще на цю тему