«Судді» з окупованого Криму загрожує 15 років в’язниці за переслідування кримських татар

19:40 27.10.2021

До суду скеровано обвинувальний акт проти окупаційної судді за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). 

Про це повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим та міста Севастополя, пише QIRIM.News.

В прокуратурі зауважили, що санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 12 до 15 років.

Як встановили в досудовому розслідуванні, після окупації півострова у 2014 році, обвинувачена «суддя» зрадила присязі на вірність народу України та обійняла посаду у незаконно створеному «Бахчисарайському районному суді Республіки Крим». На цій посаді «суддя» надавала допомогу представникам іноземної держави у переході судової системи України на відправлення правосуддя на підставі законодавства країни-агресора РФ.

Пізніше «суддя» винесла постанови про визнання двох кримськотатарських активісток винними у вчиненні адміністративного правопорушення та призначила їм покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 40 тисяч рублів. Мова йде про події 3 травня 2014 року, коли голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву окупанти незаконно заборонили в’їзд до Криму. Тоді, на знак протесту, виступаючи проти окупації, кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас.

В прокуратурі підкреслили, що обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомило джерело видання, мова йде про «суддю» Ольгу Романівну Морозко.
 

Ще на цю тему