Незаконний арешт 21 активіста в окупованому Криму: розпочато кримінальне провадження

20:01 26.10.2021

В Україні за фактом незаконного арешту 21 кримськотатарського активіста на території окупованого півострова, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України.

Про це УНН повідомили в прокуратурі АР Криму.

«Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за фактом незаконного позбавлення волі кримськотатарських активістів на території окупованого півострова, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України», – йдеться у повідомленні.

Учора, у місті Сімферополь, під будівлею окупаційного «Кримського гарнізонного воєнного суду», «силовики» незаконно затримали 21 кримчанина, які зібралися на відкрите судове засідання, щоб підтримати фігурантів червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

На 8 році окупації півострова, такі затримання з боку окупаційної влади РФ набули системного характеру та слугують інструментом залякування мешканців півострова, зазначили у прокуратурі.

25 жовтня в Сімферополі в тимчасово окупованому Криму співробітники російського ОМОНу незаконно затримали під будівлею підконтрольного РФ «Кримського гарнізонного воєнного суду» 21 кримськотатарського активіста.

Омбудсмен Людмила Денісова і засудила незаконні затримання українських громадян.

Ще на цю тему