Сімферополь: суд почав виносити рішення щодо затриманих напередодні кримськотатарських активістів

19:30 26.10.2021

«Центральному районному суді» Сімферополя 26 жовтня розпочався розгляд адміністративних «справ» щодо затриманих 25 жовтня кримськотатарських активістів та адвоката Едема Семедляєва.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, затриманих привезли до суду з кримських ІТТ. Одному з них – Діляверу Меметову вже присудили штраф в 15 тисяч рублів.

У понеділок, 25 жовтня, під будівлею Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі російські силовики затримали понад 20 осіб, які зібралися, щоб підтримати фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір». Затриманих доставили до відділку поліції Центрального району Сімферополя.

Пізніше на адвоката Едема Семедляєва, який приїхав до відділу російської поліції Центрального району для надання юридичної допомоги затриманим вранці під судом кримським татарам, склали адміністративний протокол за «непідкорення поліції».

Пізніше усі затримані біля будівлі суду у Сімферополі активісти, журналісти та адвокат були доставлені до ІТТ у різних регіонах півострова. 26 жовтня заплановані суди щодо затриманих.

Офіційні коментарі російських силових відомств Криму щодо цих затримань відсутні.

Громадська організація «Крим SOS» закликала активізувати роботу «Кримської платформи» у зв'язку з новими затриманнями кримськотатарських активістів у Сімферополі.

Заяву із засудженням дій російських силовиків щодо кримськотатарських активістів 25 жовтня зробили лише у Представництві президента України в АРК.

Ще на цю тему