Кулеба про повернення «скіфського золота»: Ми повернемо не просто музейні експонати, а частину нашого національного коду

15:01 26.10.2021

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення Апеляційного суду в Амстердамі, який ухвалив повернути експонати виставки «Крим. Золотий острів у Чорному морі» Україні, є правильним, оскільки повертає в Україну частину її національного коду.

«Скіфське золото» повернеться додому. В Україну. Це велика перемога. Ми повернемо собі не просто музейні експонати, а частину нашого національного коду, реліквії, які свідчать про тисячі років нашої історії», – заявив Кулеба у вівторок.

Він зазначив, що дипломатична команда МЗС України разом із представниками Мін'юсту та Мінкультури протягом декількох років «вперто працювала» над поверненням «скіфського золота» в Україну. «Ми перемогли і досягли справедливості», – наголосив міністр.

Він додав, що міжнародне право хоч і не швидке, але «невідворотне».

«Сьогоднішнє рішення доводить, що довга і наполеглива командна робота досягає великих результатів. Я впевнений, що так само, як ми повернули сьогодні «скіфське золото», ми повернемо наших людей і наші тимчасово окуповані території», – наголосив Кулеба.

Раніше Апеляційний суд в Амстердамі ухвалив повернути «скіфське золото» Україні.

Ще на цю тему