Влада РФ зробить все, аби голос Джелялова в «суді» не пролунав – Полозов

12:01 26.10.2021

Під час винесення остаточного вироку кримськотатарському активісту, першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову окупанти можуть не дати йому слово на «суді».

Про це у програмі «5 вопросов» телеканалу «Дом» сказав адвокат Микола Полозов.

Він нагадав, що Джелялова звинувачують за двома статтями: вчинення диверсії в складі організованої групи та незаконний обіг вибухових пристроїв в складі організованої групи.

За цими звинуваченнями йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат вкотре наголосив, що звинувачення є абсолютно абсурдним.

«Звісно, він провину не визнає. Ця справа є політично мотивованою, сфабрикованою. Разом із тим, слідство ФСБ все одно продовжує її розслідування. Наріман має право висловитися і під час допиту на слідстві, і під час судового засідання. Однак, я переконаний, що російська влада робитиме все для того, щоби голос Нарімана в «суді» не пролунав. Я не виключаю, що можуть провести процес дистанційно, за допомогою відеозв’язку, як це було в «справі» Ахтема Чийгоза», – сказав Полозов.

Нагадаємо, раніше Полозов заявляв, що, помістивши Джелялова до психіатричної лікарні, окупанти в Криму намагаються його залякати та одночасно ізолювати від громадськості.

Ще на цю тему