У Криму поліція погрожує затриманням адвокатам, які прибули на допомогу активістам

10:21 26.10.2021

В окупованому Криму співробітники так званих правоохоронних органів погрожують затриманням та особистим оглядом адвокатам, які прибули у відділення поліції до затриманих біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» активістів.

Про це пише у Фейсбуці Лутфіє Зудієва, повідомляє Укрінформ.

«У Криму, в «Центральному» відділі поліції № 3 Сімферополя підполковник центру з протидії екстремізму Руслан Шамбазов складає на адвоката Едема Семедляєва протокол за статтею 19.3 КоАП РФ (непокора законному розпорядженню співробітника поліції, військовослужбовця, співробітника органів федеральної служби безпеки)», – повідомила Зудієва.

За її словами, Семедляєву, який прибув до відділу поліції для надання юридичної допомоги затриманим біля будівлі так званого Кримського гарнізонного військового суду активістам, погрожують затриманням та особистим оглядом.

Пізніше Лутфіє Зудієва повідомила у Фейсбуці, що крім Семедляєва, у поліцейському відділі «Центральний» з метою надання юридичної допомоги затриманим перебуває також адвокат Назім Шейхмамбетов. На обох чиниться тиск з вимогою «роздягтися».

«Прямо зараз у «Центральному» відділі поліції № 3 міста Сімферополя співробітники вимагають роздягтися адвокатам Едему Семедляєву і Назіму Шейхмамбетову. Вони прибули туди надавати юридичну допомогу затриманим біля суду 20 кримським татарам і журналістам», – повідомила Зудієва.

За її даними, раніше з відділу поліції незаконно вивели адвоката Рустема Кямілєва.

«Обов'язково звернемося до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку дій поліцейських на предмет перевищення ними службових повноважень (ч. 3 ст. 286 КК РФ). І комунікуємо з міжнародними організаціями на захист журналістів і адвокатів», – написала активістка.

25 жовтня в окупованому Криму силовики затримали 21 кримського татарина, які прийшли як слухачі на розгляд апеляції у червоногвардійській «справі Хізб ут-Тахрір» до Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі.

Затриманих активістів доставили у відділ поліції «Центральний» в м. Сімферополі.

Ще на цю тему