В окупованому Криму закуповують мобільні холодильники для зберігання померлих від Covid-19

09:21 26.10.2021

Морги окупованого Криму не справляються з навантаженням через збільшення хворих коронавірусів і «влади» змушені докуповувати модульні холодильники.

Про це сьогодні, 25 жовтня повідом «т.в.о. міністра охорони здоров'я» Костянтин Скорупський, передає Комерсант.

За словами Скорупського, жителі Сімферополя неодноразово скаржилися на те, що їм видавали тіла померлих родичів в поганому стані.

«Через зростання смертності збільшується навантаження на всі відділення: як судово-медичної експертизи, так і патологоанатомічні. Зараз опрацьовується варіант придбання модульного холодильного обладнання, щоб розвантажити морги і щоб зберігати тіла померлих в більш-менш належному стані», – сказав він.

Костянтин Скорупський також зазначив, що в регіоні після введення обов'язкової вакцинації і системи QR-кодів на третину зросла кількість бажаючих зробити щеплення від коронавируса.

Нагадаємо, в анексованому Криму з понеділка, 25 жовтня, вступили в силу нові обмеження. Починає діяти система QR-кодів. Перевіряти наявність QR-кодів про вакцинацію у персоналу і відвідувачів закладів громадського харчування та дозвілля в Криму будуть більше 70 мобільних груп за участю чиновників і поліцейських. Працювати ці групи почнуть з 25 жовтня.

Ще на цю тему