Силовики у Криму затримали активістів та адвоката. У Зеленського засудили дії Росії

08:21 26.10.2021

В окупованому Сімферополі сьогодні російські силовики затримали групу активістів правозахисної організації «Кримська солідарність» та адвоката Едема Семедляєва. Україна засуджує незаконні дії окупаційних органів Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представництва президента України в Криму.

Координатора організації Ділявера Меметова, кореспондентів Зідана Аджікелямова, Руслана Параламова і Длявера Ібрагімова та адвоката Едема Семедляєва затримали біля будівлі окупаційного «Кримського гарнізонного воєнного суду».

«Активісти зібралися, щоб почути адвокатів, які по відеоконференцзв’язку повинні були взяти участь у розгляді апеляційної скарги на вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір», – розповіли в представництві глави держави.

На адвоката Семедляєва склали протокол за статтею 19.3 КпАП РФ, що є прямим перешкоджанням професійній адвокатській діяльності, а також позбавленням права на захист затриманих.

«Представництво засуджує незаконні дії окупаційних органів Криму з обмеження свободи слова, зокрема затримання українських громадян та перешкоджання журналістській та професійній адвокатській діяльності», – наголосили в представництві.

Ще на цю тему