Свавілля окупантів в Криму – від адвоката в'язнів Кремля вимагали роздягнутися догола

08:01 26.10.2021

Російські поліцейські в Сімферополі вимагали від адвоката в'язнів Кремля Едема Семедляєва роздягнутися догола.

Про це QIRIM.News повідомив його колега юрист Назім Шейхмамбетов.

Шейхмамбетов зазначив, що під час надання правової допомоги своїм підзахисним Семедляєв вів аудіозапис на диктофон, щоб зафіксувати можливі правопорушення силовиків. Співробітники поліції ж зажадали відключити запис, хоча закон дозволяє адвокату вести аудіозапис в цьому випадку.

Після того, як Семедляєв повідомив, що ця вимога силовиків незакона, російські поліцейські почали складати протокол за статтею 19.3 Кодексу Адміністративних правопорушень РФ (Непокора законному розпорядженню співробітника поліції, військовослужбовця, співробітника органів федеральної служби безпеки, співробітника органів державної охорони і тд).

«Потім співробітники поліції зажадали від Семедляєва роздягнутися догола, щоб вилучити у нього аудіозапис. Семедляев повідомив, що готовий викласти все що у нього є добровільно, не проти, щоб провели особистий огляд і навіть зняти верхній одяг. Однак роздягатися повністю догола він відмовився оскільки це суперечить його релігійним переконанням», - сказав Шейхмамбетов.

Російські поліцейські наполягли на своєму і склали ще один протокол за за статтею 19.3 Кодексу Адміністративних правопорушень. Відзначимо, що дана стаття передбачає арешт до 15 діб.

На даний момент Семедляев все ще знаходиться у відділенні поліції і ймовірно вже затриманий.

Раніше адвокат Ліля Гемеджі повідомила, що в Сімферополі хочуть затриматиСемедляева. Адвокат приїхав до відділу поліції «Центральний», щоб надати юридичну допомогу затриманим вранці біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» кримським татарам.

Ще на цю тему