Росія на навчаннях у Білому морі загубила торпеду / Фото

11:20 25.10.2021

«Торпеди пішли на нерест». Так жартують на американскому ресурсі, де з'явилося фото зразка торпедного озброєння російського виробництва на узбережжі Білого моря.

Зелена торпеда, яку побачили на березі Білого моря у РФ. Фото з сайту Defense Express

Фото корпусу торпеди, яку хвилями прибило до берегів Білого моря, викликало підвищений інтерес у користувачів американського інтернет-каналу Reddit. Не вдаючись у подробиці, користувачі саркастично стверджують, що не варто цьому дивуватися, адже у таку пору року «торпеди зазвичай виходять на нерест», пише Defense Express.

Один з коментаторів стверджує, що це - самохідний пристрій акустичної протидії МГ-114 «Берил». Фото з сайту Defense Express

Намагаючись знайти відповідь на зелену загадку, один з дописувачів зазначив:

«Всім, кому цікаво: це самохідний пристрій акустичної протидії МГ-114 «Берил». Вважайте, що це торпеда, яка не знищує підводні човни, а імітує звук і поведінку корабля, щоб заманити ворожі торпеди й кораблі.

Поруч у Северодвінську знаходиться велика військово-морська база і верф підводних човнів. Зуб даю, прилад відбився від підводного човна на випробуваннях, а моряки підібрали його через півгодини після знімка».
 

Ще на цю тему