Росія «врахує» участь Маї Санду в «Кримській платформі» при вибудовуванні відносин із Молдовою – Матвієнко

10:01 22.10.2021

Росія «врахує» участь президента Молдови Маї Санду в саміті «Кримської платформи» при вибудовуванні відносин між двома країнами.

Про це повідомила голова російської Ради Федерації Валентина Матвієнко під час зустрічі зі спікером парламенту Молдови Ігорем Гросу 21 жовтня.

«При тому, що президент Молдови, пані Санду висловлювалася за взаємоповажний, взаємовигідний конструктивний характер російсько-молдавських відносин, нас не може не турбувати, що президент Молдови, незважаючи на озвучену позицію, визнала можливим брати участь у Києві у так званому саміті «Кримської платформи», явно грубому антиросійському випаді, антиросійському заході. Це її право, але, звичайно, ми не можемо не враховувати це в нашому подальшому діалозі й вибудовуванні наших відносин у майбутньому», – цитує Матвієнко російське державне інформаційне агентство ТАСС.

23 серпня у Києві відбувся перший інавгураційний саміт «Кримської платформи», який офіційно запустив міжнародний формат з питання деокупації Криму.

У Києві 43 країни, включаючи Молдову, за підсумками першого саміту «Кримської платформи» 23 серпня, підписали спільну Декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський після закінчення «Кримської платформи» вручив державні нагороди главам держав і міжнародних організацій, які брали участь у саміті. Орденом князя Ярослава Мудрого I ступеня була також нагороджена і президент Молдови Мая Санду.

Ще на цю тему