Туреччина не змінює своїх переконань: Крим - це Україна

16:50 21.10.2021

Туреччина не визнає тимчасової окупації Криму Росією та чітко висловлює свою позицію.

Про це в рамках TRT World Forum 2021 на панелі «Велика стратегія Туреччини: регіональні та глобальні виклики» сказав голова Комітету закордонних справ парламенту Туреччини Акіф Чагатай Кіліч, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Ми не визнаємо і не приймаємо анексію Криму Росією. Ми говоримо про те, що територіальна цілісність України має бути захищена», - сказав Акіф Чагатай Кіліч.

Він також зауважив, що Туреччина має близькі відносини з Україною та з Росією, але при цьому чітко висловлює свої аргументи та ідеї.

Як відомо, Туреччина неодноразово на різних рівнях заявляла про невизнання тимчасової окупації Криму Росією та підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Туреччина підтримала ініціативу України зі створення «Кримської платформи» та стала її учасницею. У Львові 7-8 жовтня відбулося дев’яте засідання спільної групи стратегічного планування України та Туреччини на рівні міністрів закордонних справ України та Туреччини.

TRT World Forum - щорічний міжнародний форум за участю провідних політиків, експертів, лідерів думок сучасності, в ході дискусій, круглих столів та панелей якого піднімаються актуальні теми міжнародної та регіональної політики. Перегляд основних заходів форуму доступний онлайн та має широку аудиторію по всьому світу.
 

Ще на цю тему