Коли Росія непропорційно нарощує бойовий потенціал у Криму, військова підтримка таких партнерів особливо цінна та актуальна - депутат Умеров про візит глави Пентагона

20:15 20.10.2021

США вкотре на найвищому рівні запевнили Україну у підтримці суверенітету та територіальної цілісності.

Про це заявив у Фейсбук народний депутат від фракції «Голос» Рустем Умеров, коментуючи візит до Києва міністра оборони США Ллойда Остіна.

Україна продовжуватимемо оборонну реформу задля досягнення критеріїв членства в НАТО за підтримки наших партнерів з Альянсу. Жодні заяви Російської Федерації не впливають на суверенне право України самостійно вирішувати вектор свого розвитку, наголосив Умеров.

За словами депутата, важливо, що наші країни продовжуватимуть подальшу оборонну співпрацю. США — головний партнер України у сфері безпеки й оборони.

Умеров розповів, що цього місяця Україна вже отримала партію міжнародної технічної допомоги — зброю з боєприпасами та медикаменти.

«Вантаж оцінюється у 60 млн доларів, не враховуючи раніше погодженого об’єму на 250 млн долларів. Третя партія допомоги очікується у найближчий час», – повідомив депутат.

Він подякував партнерам у США за послідовну позицію підтримки територіальної цілісності України та матеріальну допомогу у боротьбі з агресором.

Коли Росія непропорційно нарощує бойовий потенціал у Криму, тим самим загострючи небезпеку в Чорноморського регіону, військова підтримка таких партнерів особливо цінна та актуальна, підкреслив Умеров.

Нагадаємо, 19 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін перебував у Києві з офіційним візитом.

Ще на цю тему