«Суд» у Криму скасував рішення про штраф за масове «зібрання» біля ФСБ – адвокат

20:01 20.10.2021

«Верховний суд» Криму скасував рішення про адміністративний штраф у 25 тисяч рублів кримчанину Куртсеїту Абдуллаєву за масове «зібрання» біля будівлі ФСБ в Сімферополі 4 вересня і призначив перегляд справи.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

Як зазначає адвокат, у першій інстанції підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя встановив, що Абдуллаєв 4 вересня був учасником масового заходу і порушив тим самим санітарні норми та указ глави Криму «Про запровадження режиму підвищеної готовності». За словами адвоката, підсудний при цьому перебував у автомобілі та не брав участь у стихійному зібранні. Бійці ОМОНу, проте, витягли його з машини і затримали за звинуваченням у порушенні статті 20.6.1 КпАП Росії («Порушення правил поведінки при загрозі виникнення НС»), стверджує Курбедінов.

При цьому в день суду 14 вересня йому відповіли, що матеріали справи ще не прибули. Про дату нового слухання його так і не повідомили, слухання відбулося без нього.

«По суті його просто обдурили в суді, сказавши, що матеріал не надійшов. Коли він пішов, то тихо розглянули справу просто без нього», – зазначив Курбедінов.

Ще на цю тему