«Індонезія сприятиме поверненню Криму до складу України», – посол Кріснанді

13:21 20.10.2021

Індонезія підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та буде сприяти поверненню Криму до її складу.

Про це 19 жовтня на зустрічі з членами Меджлісу кримськотатарського народу заявив посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді.

Кріснанді виявив бажання зустрітися з членами Меджлісу перед завершення його дипломатичної служби в Україні. Дипломат розповів про те, як побував біля адміністративного кордону з Кримом в Херсонській області, спілкувався з представниками кримськотатарської громади і зазначив, що «вся складна робота, яка ведеться України по поверненню півострова під свою юрисдикцію» знаходить своє відображення в дипломатичних звітах.

«Після того як я повернуся в Індонезію у мене буде набагато більше можливостей розповідати та пояснювати своїм друзям і колегам про проблеми України, її прагненню повернути окупований півострів», – сказав він.

Своєю чергою голова кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив подяку індонезійській стороні за підтримку суверенітету України. Чубаров зазначив, що після призначення Кріснанді послом в Україні стали більше знати про найбільшу мусульманській країні світу.

«Я вірю в те що ми обов'язково будемо перетинатися, якщо не фізично, то нашими справами в ім'я України та Індонезії. Ваша впевненість зміцнює наша твердість в тому, що ми обов'язково повернемо Крим і будемо робити все, щоб вітати вас в нашому Криму. Я не буду говорити прощаймося я скажу зробімо все щоб ми знову зустрілися», – сказав він.

Відзначимо, що в зустрічі взяли участь представники посольства Індонезії, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, члени Меджлісу Різа Шевкієв, Гаяна Юксель і представник секретаріату Меджлісу.

Нагадаємо, 22 квітня представники Меджлісу кримськотатарського народу зустрілися з послом Малайзії в Україні Дато Раджа Реза. Представники Меджлісу розповіли про нинішню ситуацію з правами людини в окупованому Криму. Вони вказали на «хворобливе прагнення Москви витіснити корінний народ Криму за межі півострова» і заселити прихильними до окупантів росіянами.

Ще на цю тему