Україна та США спільно протидіятимуть Росії у Чорноморському регіоні

16:10 19.10.2021

Україна та США спільно протидіятимуть агресивній політиці Російської Федерації в Чорноморському регіоні.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє Укрінформ.

«Ми обговорили питання щодо організації взаємодії наших країн стосовно підвищення безпеки в регіоні Чорного моря. Зокрема, заходи протидії агресивній політиці Російської Федерації, яка створює небезпеку судноплавству, економічній діяльності та провокує нові конфлікти. Ми маємо спільний інтерес та налаштовані продовжувати цільові консультації з цього питання, а також об'єднувати зусилля з нашими партнерами в Чорноморському регіоні та НАТО в цілому задля підтримання стабільності та безпеки», - заявив Таран.

Своєю чергою Остін зазначив, що для протидії дестабілізаційним крокам РФ Сполучені Штати готові підтримувати своїх союзників - Україну, Грузію, Румунію, Болгарію - аби стримати російську агресію в Чорноморському регіоні.

«Сьогодні ми обговорили зміцнення нашого партнерства у Чорноморському регіоні, щоб протистояти дестабілізаційним діям Росії. Ми підтримуємо Україну, а також Грузію, Румунію, Болгарію. Ми зрозуміли важливість партнерства та союзництва, щоб стримати російську агресію», - заявив Остін.

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок, 19 жовтня, до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.
 

Ще на цю тему