На навчаннях РФ випробувала «тачанки» з ракетно-кулеметним озброєнням / Фото

11:40 19.10.2021

У в Південному військовому окрузі Росії під час навчання т.зв. «бойовий армійський резервний склад» (БАРС) навчили діяти на «тачанках» з ракетно-кулеметним озброєнням.

Про це інформує Мілітарний.

З 22 вересня, на півдні Росії, близько 20 тисяч осіб, які перебувають в бойовому армійському резервному складі (БАРС), пройшли перепідготовку в польових таборах на 9 загальновійськових полігонах південного військового округу країни-агресора, повідомили у їхньому міноборони.

Вони отримали підготовку для охорони та оборони особливо важливих державних і військових об’єктів.

Армійський позашляховик УАЗ дооснащений озброєнням. Фото: ЗС Росії

Резервістів навчили діяти на так званих «тачанках», які являють собою позашляховики УАЗ з ракетно-гарматним озброєнням. В Росії презентація офіційних «тачанок» відбулася в 2015 році.

Росія випробувала «тачанки». Армійський позашляховик УАЗ дооснащений озброєнням. Фото: ЗС Росії

Армійських позашляховики з посиленою підвіскою та колісною формулою 4×4 отримали 2,7 літровий двигун і мають вантажопідйомність до однієї тонни.

Пікапи мають тент зі знімною накидкою в верхній частині. Машини можна дооснастити великокаліберним 12,7 міліметровим кулеметом «Корд» і 30 міліметровим автоматичним гранатометом «Пламя» або протитанковим ракетним комплексом (ПТРК).

Автомобілі мають каркас, на якому встановлені опорно-поворотні кільця для озброєння та засобів захисту від осколків.

Росія випробувала «тачанки». Армійський позашляховик УАЗ дооснащений озброєнням. Фото: ЗС Росії

Ще одна модифікація пікапа передбачає оснащення одним великокаліберним кулеметом. Озброєння встановлюється на поворотній турелі у відсіку за кабіною.

Бойовики модернізували УАЗ для протидії безпілотникам України

У разі необхідності на спеціальному автомобілі з бортовою платформою можна перевозити більш важке озброєння, в тому числі 120-міліметровий міномет і боєприпаси.

Армійський позашляховик УАЗ дооснащений озброєнням. Фото: ЗС Росії

За твердженням російських військових – «тачанки» ідеально підходять для здійснення глибоких розвідувально-диверсійних рейдів на територію противника.
 

Ще на цю тему