У Росії створять новий спецпідрозділ пожежної авіації

14:41 18.10.2021

Росія створить нову спеціальну ескадрилью для пожежогасіння.

Про це інформує Мілітарний.

У Росії спільно з державною корпорацією «Ростех» буде створена льотна ескадрилья пожежної авіації в складі 22 одиниць авіаційної техніки, повідомляють місцеві ЗМІ.

Гроші на покупку авіації візьмуть з російського «Фонду національного добробуту», а експлуатацією літаків та гелікоптерів займеться корпорація «Ростех».

Нова ескадрилья не буде прив’язана до якогось одного регіону Росії. Машини будуть направляти по ситуації туди, де вони будуть потрібні.

Основу угруповання складуть гелікоптери Ка-32А11М та літаки Бе-200.

Ка-32А11М – новітня модифікація відомого гелікоптера з двигуном підвищеної потужності, «скляною кабіною» і вдосконаленою системою пожежогасіння.

Літак-амфібія Бе-200 призначений для перевезення до 8 тонн вантажу або до 12 м3 води в баках, або до 64 пасажирів на дальність до 3100 км.

У складі ескадрильї будуть: 10 літаків Бе-200ЧС, 10 гелікоптерів Ка-32А11М та 2 Мі-26Т. Ці машини дуже затребувані при гасінні лісових і техногенних пожеж.

14 серпня у Туреччині розбився російський пожежний літак Бе-200, що був залучений до гасіння лісових пожеж.

Пожежний літак військово-морському флоту Росії впав поблизу міста Кахманмараш на сході Туреччини. Літак був орендований у Росії для гасіння лісових пожеж у Туреччині.

Досвід боротьби з природними і техногенними пожежами говорить про необхідність нарощування угруповання спеціальних повітряних засобів.

Ще на цю тему