«Суд» в окупованому Криму засудив обвинуваченого у «шпигунстві» до 12 років

15:20 15.10.2021

В окупованому Криму обвинуваченого в «шпигунстві» українця Костянтина Ширінг засудили до 12 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Верховний суд Криму» засудив 61-річного українця Костянтина Ширінга, якого звинувачували в «шпигунстві», до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму», - йдеться в повідомленні.

Засідання проходило в закритому режимі.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, раніше в дебатах прокурор просив 14 років позбавлення волі, а захист - виправдання Коснтантіна Ширінга.

Сам Ширінг теж просив його виправдати, повідомивши, що «його обмовили і звалили на нього всю провину».

За інформацією Дмитра Дінзе, захист має намір подавати скарги на цей вирок.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що 15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників «української розвідувально-диверсійної групи», в яку нібито входила «російська військова, підозрювана у видачі державної таємниці» Тетяна Кузьменко і громадянин України, якого підозрюють у « здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби» Костянтин Ширінг. За інформацією російського відомства, були порушені кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».

За версією ФСБ, Кузьменко, служила в частині прапорщиком, нібито передавала Костянтину Ширінгу відомості про чисельність особового складу полку, ракетний та інше озброєння, місцях його дислокації і т. д. Він в свою чергу, за даними «слідства», цю інформацію нібито передавав в Міноборони України.

7 червня 2021 року Південний окружний військовий суд Росії призначив 8 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки Тетяні Кузьменко, обвинуваченої в «державній зраді».
 

Ще на цю тему