Трирічний випробувальний строк – у Києві засудили «самооборонівця Криму»

16:21 12.10.2021

Дарницький районний суд Києва виніс вирок учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму» у вигляді трирічного випробувального строку.

Про це повідомили у прокуратурі АР Крим.

Засудженому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, разом з тим, судом враховано беззастережне визнання своє вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, викриття у його вчиненні інших осіб, тому, судом прийнято рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням, іспитовим строком тривалістю 3 роки, - пояснили у прокуратурі.

Раніше, досудове розслідування встановило, що вказаний громадянин України у лютому 2014 року вступив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Спільно з іншими «самооборонівцями» брав активну участь у подіях 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради АР Крим. За це отримував грошову винагороду, а також нагороджений медаллю міністерства оборони РФ «За повернення Криму».

Зловмисника виявлено на території Херсонської області та 28 серпня 2021 року йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), – нагадали у прокуратурі.

Ще на цю тему