Греція купує ракети Spike NLOS

10:45 12.10.2021

Греція придбає багатоцільові керовані ракети Spike NLOS ізраїльського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Придбання ізраїльських ракет Spike NLOS підсилить оборонні можливості та військову присутність Греції в Егейському морі та в області Єврос, пише Greek Reporter.

Ракети стануть потужною зброєю в руках збройних сил Греції для захисту сухопутних і морських кордонів країни.

Нові системи озброєння будуть встановлені на ударних гелікоптерах сухопитних військ та катерах ВМС Греції.

Дальність і точність ізраїльської системи озброєння може перетворити прості патрульні катери в «небезпечну зброю» для протидії кораблям противника на морських кордонах країни.

Греція витратить близько 370 мільйонів євро (428 мільйонів доларів) на купівлю ізраїльських ракет.

Spike NLOS – багатоцільовий ракетний комплекс дальньої дії призначений для ураження сучасної бронетанкової техніки, фортифікаційних та інжерених споруд, живої сили противника, малошвидкісних надводних цілей поза межами прямої видимості, в будь-який час доби, в складних метеоумовах на дальності до 25 км.

Spike NLOS входить до складу сімейства ПТРК ізраїльської компанії Rafael, яке окрім Spike NLOS включає: легкий комплекс Spike SR з дальністю стрільби до 1500 м, Spike MR з дальністю до 2500 м, Spike LR з дальністю до 4000м, Spike ER з дальністю до 8км.

Бойова частина ракет Spike NLOS може бути тандемною кумулятивною або осколково-фугасною. Для ураження фортифікаційних споруд і будівель ракета може оснащуватися фугасно-проникаючою бойовою частиною.

Система управління ракети є комбінованою, і включає тепловізійну/телевізійну головку самонаведення, інерційну систему та систему напівавтоматичного командного наведення. Для атаки цілей за межами прямої видимості ракетний комплекс Spike NLOS може використовувати стороннє цілевказування.

Ще на цю тему