У Грузії вимагали звільнити Саакашвілі після повідомлень про погіршення його здоров'я

12:00 11.10.2021

Прихильники Міхеїла Саакавшілі 10 жовтня зібралися біля в'язниці у Руставі, де утримується колишній президент Грузії, вимагаючи його звільнення.

Як передає Укрінформ із посиланням на портал «Новости - Грузия» акція відбувається на тлі повідомлень про серйозне погіршення стану здоров'я Саакашвілі.

Присутні прихильники експрезидента зажадали його звільнення. Деякі учасники стихійної акції закликали політика припинити голодування. Серед них був брат Саакашвілі. «Як і всі присутні тут, я дуже стурбований. Мішо, може хоча б на час ти зупиниш (голодування - ред.)... Зараз твоє здоров'я дуже важливе», - сказав Давид Саакашвілі.

Гендиректор телеканалу «Мтаварі» Ніка Гварамія, який є одним з адвокатів Міхеїла Саакашвілі, повідомив, що 11 жовтня зранку буде домагатися зустрічі з підзахисним. Він висловив надію, що разом з експрезидентом вони приймуть «певні рішення у зв'язку з його станом». Гварамія наголосив, що діяти проти волі Саакашвілі його адвокати не можуть, однак постараються зробити все можливе, аби життя політика не загрожувала небезпека.

Також повідомляється, що спеціальна пенітенціарна служба мін'юсту Грузії спростувала інформацію про погіршення стану здоров'я Саакашвілі. За даними видання, у відомстві заявляють, що життєві показники в'язня в нормі, і він перебуває під постійним наглядом медиків.

Особистий лікар Міхеїла Саакашвілі, який відвідав його у в'язниці, заявив про погіршення стану здоров'я експрезидента Грузії на десятий день голодування.

За його словами, у Саакашвілі рідкісне захворювання крові - таласемія. При цьому діагнозі голодування категорично заборонено.
 

Ще на цю тему