Еміне Джапарова закликала ВООЗ змусити РФ надати доступ до ситуації у сфері охорони здоров’я в Криму

19:40 07.10.2021

Росія не надає доступу до об’єктивних даних щодо ситуації у сфері охорони здоров’я в окупованому Криму та Донбасі.

Про це під час зустрічі з Генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедросом Гебреєсусом заявила перший заступник міністр закордонних справ Еміне Джапарова, пише Qirim.news.

Вона закликала ВООЗ використати усі наявні засоби впливу для того, аби змусити Росію як державу-окупанта виконувати свої міжнародні зобов’язання щодо захисту цивільного населення.

Під час зустрічі також були обговорені пріоритети співпраці України з ВООЗ з наголосом на подоланні наслідків пандемії COVID-19, питанні доступу до вакцин в рамках ініціативи COVAX, реформуванні системи охорони здоров'я України, впровадження Національної стратегії безбар’єрності тощо.

Своєю чергою Тедрос Гебреєсус запевнив, що ВООЗ тісно співпрацює з партнерами в Україні та за кордоном для ефективної протидії пандемії COVID-19, а також зміцнення української системи охорони здоров'я. Глава ВООЗ привернув увагу до глобальної проблеми поширення дезінформації та неправдивої інформації у контексті імунізації населення світу проти COVID-19, а також нерівномірного розподілу вакцин між країнами.

Нагадаємо, в Криму 6 жовтня за даними окупантів зафіксовано максимальне з початку пандемії кількість випадків коронавируса

Ще на цю тему