Естонія купує протикорабельні ракети Blue Spear / Фото

12:40 07.10.2021

Естонія замовила протикорабельні ракетні комплекси Blue Spear (5G SSM).

Сьогодні Естонський центр оборонних інвестицій підписав угоду з компанією Proteus Advanced Systems Pte. Ltd. про закупівлю протикорабельних ракетних комплексів Blue Spear (5G SSM), повідомляє Мілітарний з посиланням на Israel Aerospace Industries.

Сторони не розголошують вартість і кількість закуплених систем озброєння.

Компанія Proteus Advanced Systems Pte. Ltd. є спільне підприємство Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI) та ST Engineering Land Land Systems Ltd. (ST) для оснащення сил оборони Естонії ракетними комплексами Blue Spear (5G SSM).

Протикорабельна ракета Blue Spear. Фото з сайту Мілітарний

Мобільні берегові протикорабельні ракетні комплекс закриють все морське узбережжя Естонії.

«Протикорабельна ракетна система значно поліпшить наші можливості берегової оборони і стане чітким сигналом про те, що ми готові внести свій вклад в регіональну та колективну оборону. Це одна з найбільш передових систем озброєння для Сил оборони і величезний стрибок в забезпеченні захисту», – сказав міністр оборони Калле Лаанет. Укладення договору створить можливості для співпраці і для підприємств оборонної промисловості Естонії.

Ракетні комплекси разом з придбаними влітку морськими мінами забезпечить комплексне рішення берегової оборони Естонії.

Протикорабельних ракетний комплекс Blue Spear (5G SSM) це мобільна високоточна зброя, здатна працювати в будь-яку погоду вдень та вночі, він дозволяє вражати рухомі та нерухомі цілі на морі. Ракета має активну радіолокаційну головку самонаведення та інерціальну систему. Максимальна дальність стрільби – 290 кілометрів.

Раніше у липні, Естонія у якості мобільного протикорабельного комплексу берегового базування обрала ракетний комплекс SPIKE NLOS із дальністю стрільби до 32 км.

Естонія купує протикорабельні ракети Blue Spear. Запуск ракети SPIKE NLOS з пускової установки на шасі Oshkosh JLTV Стопкадр з відео Rafael

На демонстраційних стрільбах пускову установку розмістили на броньованій машині Oshkosh JLTV.

Пуски проводилися у присутності представників 14 країн, включаючи країни-експлуатанти комплексів SPIKE з НАТО, а також високопоставлені посадовці Міністерства оборони Естонії та Сил оборони Естонії.
 

Ще на цю тему