Біля Криму «Точки–У» ЗСУ відпрацювали завдавання умовних ракетних ударів

14:21 06.10.2021

Біля окупованого Криму розрахунки тактичних ракетних комплексів «Точка-У» України вчилися завдавати ударів по ворожому десанту.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Командування об’єднаних сил ЗС України.

Тренування з завдавання умовних ракетних ударів відбувалося на одному з полігонів бойової підготовки, що на Херсонщині, в умовах максимально наближених до бойових.

У тренуваннях брала участь 19-та окрема ракетна бригада «Свята Варвара» на озброєнні якої стоять комплекси «Точка-У».

Під час тактико-спеціальних навчань розрахунки ТРК «Точка-У» продемонстрували вмілі дії з підготовки вихідні даних для ракетної стрільби.

Також з переведення комплексів з похідного положення в бойове, перевантаження ракети з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку.

«Підрозділ швидко вийшов у район бойового застосування та здійснив топографічну прив’язку перед проведенням поодиноких і групових пусків по місцях зосередження повітряного та морського десанту умовного противника» – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як повідомив командувач, задля виходу з-під можливого удару, військові змінили позиційний район і здійснили умовні пуски по ракетних комплексах, аеродромах, захищених об’єктах і командних пунктах.

Бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості. Також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.

«Підрозділи, що несуть бойову службу на південному напрямку, системно займаються підвищенням бойових спроможностей та постійно готові до дій за призначенням», – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Довідково: «Точка-У» – тактичний ракетний комплекс. Розробка почалася 1968 року у Коломенському КБ машинобудування.

Офіційно прийнятий на озброєння Радянської Армії 1975 року. Комплекс базується на повнопривідному плавучому шасі БАЗ з формулою 6х6.

Ще на цю тему