Туреччина закликала підтримувати прагнення України і Грузії щодо НАТО

10:45 06.10.2021

Туреччині відомо про прагнення України і Грузії щодо НАТО і вона закликає підтримувати ці прагнення і інших партнерів.

Про це міністр закордонних справ республіки Мевлют Чавушоглу заявив, виступаючи на панелі Варшавського безпекового форуму, передає кореспондент УНН.

«Нам потрібно і надалі підтримувати дві чорноморські країни – Україну і Грузію. Не тільки їхню територіальна цілісність. І нам потрібно підтримувати, одночасно зміцнювати їхні можливості, а також покращувати відносини з НАТО, в тому числі їхні прагнення», – заявив Чавушоглу.

«Ми дуже добре знаємо, до чого вони прагнуть, і Польща і Туреччина, на жаль, є небагатьма союзниками по НАТО, які піднімають це питання на кожній зустрічі міністрів і на кожному саміті. Ми продовжимо це робити», – додав міністр.

Він також висловив підтримку територіальної цілісності України і заявив, що Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму Росією.

Під час робочого візиту до США минулого місяця Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Додамо, що Ердоган з трибуни ООН в Нью-Йорку заявив, що Туреччина виступає за збереження територіальної цілісності України і ніколи не визнає анексію Криму.

Ще на цю тему