Еміне Джапарова обговорила з Верховним комісаром ООН співпрацю щодо Криму і політв'язнів Кремля

09:40 05.10.2021

Перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова обговорила з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет ситуацію на анексованому Росією півострові та питання звільнення політв'язнів Кремля. 

Про це вона повідомила в твіттері, пише Крим.Реалії.

«Зустрілася з Верховним комісаром ООН із прав людини Мішель Бачелет. Обговорили подальший розвиток співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН і Моніторинговою місією щодо забезпечення ефективного виконання її мандата і можливість залучення до діяльності «Кримської платформи», – повідомила Джепарова.

Джепарова зазначила, що «звіти Місії (ООН – КР) – це важливе джерело інформації для світу про ситуацію з правами людини на тимчасово окупованих територіях України».

Перша заступник міністра закордонних справ України зазначила, що звільнення українців, затриманих Росією з політичних мотивів, повинне продовжити «займати чільне місце в порядку денному в Женеві».

Крім того, Еміне Джапарова виступила із заявою від імені 40 держав-членів ООН під час 48-ї сесії Ради ООН з прав людини.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер у ході нової доповіді, яку вона представила в Києві 23 вересня, розповіла про затримання фрілансера Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Владислава Єсипенка та кримськотатарського активіста Нарімана Джеляла.
 

Ще на цю тему