Український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці – МЗС

18:41 04.10.2021

Український консул відвідала Міхеіла Саакашвілі в пенітенціарному закладі у грузинському місті Руставі, його стан задовільний.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Український консул сьогодні відвідала громадянина України Міхеіла Саакашвілі в пенітенціарному закладі міста Руставі в Грузії. Стан Міхеіла Саакашвілі задовільний, скарг на умови утримання він не висловлював», – зазначив речник.

Ніколенко додав, що МЗС та посольство України в Тбілісі продовжать надавати Саакашвілі консульську і правову допомогу як українському громадянину. Консул також взаємодіє з його адвокатами.

Як повідомлялося раніше, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Міхеіл Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Нині він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Ще на цю тему