У Криму у вересні зменшився приплив води у водосховища

10:21 04.10.2021

В окупованому Криму у вересні зменшився приплив води у водосховища півострова. На початок жовтня загальний сумарний обсяг води в них склав 118,96 млн. куб. м, що на 6,80 млн. куб. м менше, ніж місяць тому.

Про це повідомляє кримський гідрометеоцентр.

«Приплив води в водосховища природного стоку зменшився і в млн. куб. м склав: Білогірське – 1,114, Сімферопольське – 0,777, Щасливе – 0,593, Чорноріченське – 0,311. Загальний сумарний обсяг води у водосховищах, розташованих в руслах річок, на початок жовтня 2021 року склав 118,96 млн. куб. м, що на 6,80 млн. куб. м менше, ніж місяць тому», – йдеться в повідомленні.

На річках Криму зберігався режим осінньої межені (період збереження низького рівня води – ред.), спостерігалося незначне коливання рівнів води, переважно в бік зниження, крім річки Малий Салгир в межах міста Сімферополь, де в результаті випадання сильних дощів і злив 2, 3 і 25 вересня спостерігалося короткочасне підвищення рівнів води на 37-69 см.

Як повідомлялось, 17 травня 2021 року так званий «глава Криму» Сергій Аксенов заявив, що в Криму мають намір побудувати ще два додаткових водосховища в Сімферополі та Алушті для їх сталого водопостачання.

Нагадаємо:

З 24 серпня 2020 року в Сімферополі, в Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Криму обмежили подачу води через посуху. Окупаційна влада заявила про встановлення біля соціальних об’єктів і в житлових мікрорайонах міста понад 230 накопичувальних баків для води. Обмеження вводились в три етапи. 7 вересня введений третій, самий жорсткий етап обмежень подачі води. Водопостачання здійснюється по годинах – вранці і ввечері. З 23 вересня 2020 року обмеження подачі води введене в Алушті, Партеніті і Малому Маяку.
29 кримських населених пунктів знаходяться на «режимному водопостачанні».

Після окупації Криму Україна в квітні 2014 року року перекрила надходження води на півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% його потреб в прісній воді.

Для забезпечення водою господарств Херсонської області та недопущення її перетоку на окуповану територію півострова канал перегородили тимчасовою дамбою із мішків з піском. У Криму склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.

Ще на цю тему