Суд окупантів вищої інстанції залишив у силі рішення ув’язнення Джеляла під варту

20:20 01.10.2021

У Верховному суді Криму відбувся розгляд апеляційних скарг на постанову суду першої інстанції про ув’язнення Нарімана Джеляла під варту.

Як передає Цензор.НЕТ, про це адвокат Микола Полозов написав у Фейсбуці.

Полозов зазначив: «Як з'ясувалося вже під час судового засідання, раніше суддею Гребенніковою було прийнято постанову про проведення засідання в закритому режимі.

У зв'язку з цим рішенням, клопотання представників ЗМІ про допуск у зал суду для висвітлення процесу були відхилені.

Точно з цієї ж причини було відхилено клопотання Нарімана про допуск його дружини Левізи як захисниці поруч з адвокатами».

«У цей же самий момент перед судом силовики виставили кордони оточення і почали безпричинно перевіряти у людей, які перебували біля суду, документи. Як стало відомо, затримали Лейлу Яшлавську. Її відвезли до відділу поліції Київського району Сімферополя, де утримують дотепер», - підкреслив Полозов

Він продовжив: «Що стосується самого суду, то суддя Гребеннікова залишила рішення першої інстанції в силі, відмовившись змінити Наріману Джелялу запобіжний захід на інший, не пов'язаний з триманням під вартою, попри те, що суду були надані всі необхідні документи.

Єдине, суд технічно змінив рішення першої інстанції, скоротивши термін утримання під вартою на один день, тепер він закінчується не 4, а 3 листопада».

За словами Полозова, після засідання, Наріман передав йому свої записи, за якими він готувався до засідання.

Через закритий режим проведення засідання ми опинилися позбавлені можливості опублікувати аудіозапис його виступу, однак смію запевнити, його виступ був дуже близько до тексту, який також опублікував адвокат.

«Що стосується стану здоров'я Нарімана, то він задовільний. Він багато читає, намагається підтримувати себе в нормальній фізичній формі і дякує всім за підтримку!», - резюмував Полозов.

Російські силовики в окупованому Криму 3-4 вересня затримали п’ятьох кримських татар: Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Нарімана Джеляла, Ельдара Одаманова і Шевкета Усеїнова.

Окупанти звинувачують заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла і братів Азіза і Асана Ахтемових у пошкодженні газопроводу в районі Перевального. Пізніше звинувачення перекваліфікували з пособництва в диверсії на вчинення диверсії (частина 1 статті 281 КК РФ).
 

Ще на цю тему