В окупованому Криму затримали активістку біля «суду», де слухають «справу Джелялова» / Фото

18:00 01.10.2021

Під будівлею «Верховного суду» в окупованому Сімферополі 1 жовтня «поліція» забрала Лейлу Яшлавську і відвезла для встановлення особи в «Київське відділення поліції». 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила активіста Ельмаз Акімова, пише QHA.

Фото: Elmaz Qırımlı

Відзначається, що Яшлавська була під судом на підтримку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

До Яшлавської підійшли «правоохоронці» і попросили пред'явити документи, щоб перевірити, чи не перебуває вона в розшуку. Активістка намагалася з'ясувати підстави вимог про надання документів.

В результаті представник «поліції» Сергій Мінаєв попросив її пройти з ним до відділу «поліції» для встановлення особи. Коли вона відмовилася, її супроводили в автомобіль «поліції».

Нагадаємо, 4 вересня співробітники ФСБ затримали Нарімана Джеляла, його звинуватили у скоєнні диверсії на газопроводі. 22 вересня додали ще одну статтю – незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв у складі організованої групи. В Україні такі дії окупантів назвали помстою за участь у саміті «Кримської платформи» та розпочали розслідування незаконного затримання.

Ще на цю тему