Болгарія надасть Україні на чверть більше дозволів на міжнародні перевезення

16:00 01.10.2021

Україна 2022 року отримає від Болгарії на 25% більше дозволів на міжнародні перевезення.

Такої домовленості досягнуто на засіданні українсько-болгарської змішаної комісії з міжнародних автомобільних перевезень вантажів та пасажирів, повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Міністерства інфраструктури Фейсбуці.

«На 2021 рік українські перевізники додатково отримають 3000 універсальних дозволів, з них 600 будуть доступні на пунктах видачі дозволів вже з наступного тижня. На 2022 рік збільшено квоту дозволів майже на 25%, з 20 300 до 25 500», - йдеться у повідомленні.

Крім того, домовлено, що універсальний бланк дозволу можна використовувати як для двостороннього перевезення, так і транзитного, а також їх комбінації в прямому та зворотному сполученні.

«Збільшення кількості дозволів на перевезення з Болгарією — хороший індикатор розвитку наших торгівельних відносин з ЄС. Ми очікуємо на аналогічні рішення від решти наших європейських партнерів», - заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Він зазначив, що коли у 2015 році Україна підписувала Угоду про асоціацію з ЄС, однією з ключових засад для посилення економічної співпраці було те, що динаміка товарообороту не має погіршуватися. «На основі цього принципу буде формуватися подальша політика Мінінфраструктури щодо міжнародних перевезень», - сказав Найєм.
 

Ще на цю тему