Батька політв'язня Азіза Ахтемова – Ескендера Ахтемова оштрафували на 8000 рублів

13:00 01.10.2021

Так званий «Київський райсуд» окупованого Сімферополя розглядав 30 вересня адміністративне провадження, складене відносно Ескендера Ахтемова – батька політв'язня Азіза Ахтемова. 

Про це повідомила Qirim.news адвокат Хатідже Мамутова.

Ескендера Ахтемова звинуватили в порушенні правил поведінки при режимі НС.

Ця справа, напевно, сильно відрізняється від попередніх ... Чому ця справа виділялася на мій погляд, і суддя навіть при всій замовності та шаблонності проведення цих адміністративних процесів міг, скажімо так, відійти від цього, хоча б тому, що Ескендер – це людина, яка в той день прийшла раніше всіх до будівлі ФСБ, щоб дізнатися долю свого сина, якого в той день після обшуку затримали, – підкреслила адвокат.

Мамутова зазначила природне бажання батька дізнатися про долю своєї дитини. Однак суд «показав своє справжнє ставлення» і оштрафував Ескендера Ахтемова на 8 000 рублів.

«Багато це чи мало, я думаю по-своєму суддя виходив з того, що у Ескендера Ахтемова на утриманні старі батьки, неповнолітня дочка і невістка з онукою, які також залишилися на його утриманні після арешту сина. По-своєму суддя вирішив нелюдяно, виходячи з норм закону, який передбачає попередження від 1000 до 3000 тисяч рублів. Але з іншого боку, ми в черговий раз бачимо, що це звіриний оскал системи, яка вирішила нас всіх покарати, показати наше місце», – заявила Мамутова.

Захисниця традиційно додала, що дана постанова «суду» буде оскаржена.

Ескендер Ахтемов подякував усім, хто надав підтримку йому і його синові, хто вийшов на мирну акцію під будівлю ФСБ в окупованому Сімферополі 4 вересня.

«Ще хотів сказати, що з цими штрафами, які нам доведеться заплатити, нехай від нашого народу підуть усі хвороби, всі проблеми», – сказав Ескендер Ахтемов.

3 і 4 вересня в окупованому Криму російські силовики провели обшук у п'яти кримських татар, а потім викрали їх. Серед них були перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, а також Асан і Азіз Ахтемові, Ельдар Одаманов і Шевкет Усеінов.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 24 вересня залишив у силі рішення суду першої інстанції про взяття під варту Азіза Ахтемова. Його російське слідство підозрює нібито в «диверсії на газопроводі» під Сімферополем. Азіз Ахтемов залишиться під арештом до 2 листопада.
 

Ще на цю тему