У Міноборони Росії повідомили про завершення активної фази навчань ПДВ у Криму

15:41 30.09.2021

Підрозділи Повітряно-десантних військ завершили активну фазу тактичних навчань у Криму, повідомляється вранці 30 вересня на сайті Міноборони Росії.

Як зазначено в інформації відомства, російські військові відпрацювали «наступ і оборону морського узбережжя від висадки умовного противника».

За даними російського міністерства, навчання десантників проходили на полігоні Опук у східній частині Криму, до них були залучені приблизно 2 тисячі військовослужбовців і понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки.

У відомстві уточнили, що до навчань залучали бойові машини десанту БМД-4М, БМД-2К-АУ, бронетранспортери БТР-МДМ «Ракушка», танки Т-72Б3, реактивні піхотні вогнемети РПВ-А «Джміль», 12,7-мм великокаліберні кулемети «Корд», снайперську і стрілецьку зброю, гранатомети. Крім цього, залучалася штурмова та армійська авіація, а також три самохідно-артилерійських дивізіони 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 «Нона-С» і гаубичного артилерійського дивізіону 122-мм гаубиць Д-30.

Російські десантники почнуть повертатися в пункти постійної дислокації в Новоросійську та Анапі в четвер, стверджують у відомстві.

Напередодні повідомлялося, що в Криму російські військові провели навчання з застосуванням бомбардувальників Су-24М і багатоцільових винищувачів Су-30СМ, у ході яких були відпрацьовані пуски некерованих ракет і бомбометання по наземних цілях.

До цього в Міноборони Росії також повідомляли, що російський військовий флот завершив навчання в Чорному морі, які проходили на тлі навчань Rapid Trident-2021 Україні за участі США, які стартували 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

Раніше заступник постійного представника місії України при ООН Юрій Вітренко на засіданні формули Аррії заявив про збереження загрози «військової атаки» з боку Росії через концентрацію її військ поблизу східного кордону з Україною і в Криму.

Ще на цю тему