Румунія починає вводити бустерну дозу COVID-вакцини

19:45 28.09.2021

У Румунії з 28 вересня почали вводити населенню додаткові (бустерні) дози вакцин проти COVID-19 на тлі зростання кількості нових випадків коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Insider.

Третє щеплення пропонують тим, хто отримав другу дозу COVID-вакцини щонайменше пів року тому.

Для третьої дози використовуватимуться лише вакцини виробництва Pfizer & BioNTech або Moderna, включаючи тих, хто спочатку був вакцинований медзасобом від AstraZeneca.

Третя доза щеплення рекомендована людям з ризиком розвитку важких форм захворювання на COVID-19, людям старше 65 років, тим, хто має хронічні захворювання (незалежно від віку), особам, які перебувають у закладах догляду, та іншим вразливим категоріям, зазначеним у національній стратегії вакцинації Румунії.

Також рекомендується зробити третє щеплення особам, які працюють в умовах високого ризику зараження, таким як медичний персонал або педагогічні працівники. Однак інші категорії, які отримали другу дозу COVID-вакцини понад пів року тому, також можуть отримати третю дозу щеплення.

Понад 5,48 мільйона людей отримали щеплення від COVID-19 у Румунії, станом на 27 вересня, більшість з них (понад 5,33 мільйона) вже повністю вакциновані від недуги.

Як повідомлялося, румунська влада протягом останньої доби виявила 11 049 нових випадків захворювання на коронавірус (COVID-19), що є найбільшим показником з початку пандемії.

У світі станом на ранок 28 вересня зафіксовано 233 099 451 випадок зараження коронавірусом, зокрема 4 769 820 летальних, одужали вже 209 832 648 осіб.

Ще на цю тему