Суд над бранцями Кремля: політв'язням не пропонують можливість навіть висловитися

18:01 28.09.2021

Сьогодні, 28 вересня в Росії відбулося судове слухання у справі в'язнів Кремля фігурантів надуманої справи «Хізб ут-Тахрір» Тофіка Абдулгазієва, Владлена Абдулкадирова, Меджита Абдурахманова, Бєляєв Аділова та Іззета Абдуллаєва.

Про це інформаційному агентству Qirim news з Ростова-на-Дону, де проходило судове засідання по суті, повідомила дружина Абдулгазієва - Аліє Куртаметова.

Вона розповіла, що на сьогоднішньому слуханні сторона звинувачення завершила надавати своїх свідків щодо її чоловіка і чотирьох інших кримських татар, які проходять у справі «другий сімферопольської групи» Куртаметова зазначила, що 12 жовтня відбудеться слухання свідчень свідків захисту.

Дружина політв'язня не змогла навіть поговорити зі своїм чоловіком, не дивлячись на те, що подолала відстань з Криму в російський Ростов.

«Ми намагалися перемовлялися жестами, але навіть так нам не дозволила судовий пристав. Вона намагалася скласти протокол про адміністративне правопорушення», - розповіла Куртаметова.

Аліє зазначила, що в суді Тофік був дуже нервовим оскільки суддя вдруге не давав можливості підсудним висловитися і ставити свої питання.

Нагадаємо, уранці 27 березня 2019 року в будинках кримських татар пройшли наймасовіші обшуки з моменту російської окупації півострова. Силовики увірвалися і в будинок Тофіка, провівши там обшуки. З того часу арештованого кримського татарина необґрунтовано звинуватили за частиною 2 статті 205.5 КК РФ - «участь у діяльності терористичної організації» (до 20 років позбавлення волі), частини 1 статті 30 та статті 278 КК РФ - «приготування до насильницького захоплення влади» (до 10 років позбавлення волі).

Ще на цю тему