Ердоган дав надію мільйонам кримських татар - Діаспора

15:41 28.09.2021

Позиція Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана вселяє надію багатьом кримським татарам.

Про це заявили у відкритому листі Платформи кримськотатарських організацій Ердогану перед його зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Qirim.news.

«Пане Президенте, ми пишаємося вашим зверненням до Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй і тієї чуйністю, яку ви проявили до кримського питання в ході цього виступу. Висловлена вами так чітко і без коливань позиція нашої держави проти окупації, гноблення і переслідувань, з якими стикаються Крим і кримські татари, дала великі надії не тільки мільйонам кримських татар, які проживають в Туреччині, але і мільйонам кримських татар, що живуть на своїй батьківщині в Криму і в інших 15 країнах», – наголошується в листі.

Як сказано в зверненні, одне з головних побажань кримських татар - відновлення демократії.

«Прихід світу, декомунізації, справедливості і демократії в наш регіон, зміцнення дружби і братерства між народами - наше найбільше бажання. Ми думаємо, що лідери і політики, які підтримають цю ідею, ніколи не зітруться з пам'яті людства», – йдеться в тексті листа.

Нагадаємо, 22 вересня Ердоган, виступаючи на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, заявив, що Туреччина виступає за збереження територіальної цілісності України і ніколи не визнає анексію Криму. 20 вересня МЗС Туреччини заявило, що не визнає підсумки виборів в Держдуму на території Криму, так як Анкара вважає незаконним приєднання півострова до Росії.

29 вересня Реджеп Ердоган і Володимир Путін проведуть переговори в Сочі.

Ще на цю тему