Засуджений у Росії кримчанин Алієв знову провів 10 діб у ШІЗО – рідні

15:01 28.09.2021

Засуджений до 19 років позбавлення волі фігурант ялтинської «справи Хізб-ут Тахрір» Муслім Алієв знову відбув 10 діб у штрафному ізоляторі російської колонії.

Про це повідомляє об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на рідних Алієва.

Згідно з інформацією активістів, дружина Алієва Наджіє Аджі-Мамутова розповіла, що його помістили в штрафний ізолятор у ВК-2 в Салаваті з 6 до 16 вересня. Зараз він перебуває у загальному таборі.

«За словами дружини, вільний час він присвячує читанню книг і мусульманській каліграфії, малюнки чоловік відправляє родичам і сім'ї. Раніше Муслім Алієв протягом 4 місяців перебував у штрафний ізолятор з продовженням перебування в ньому з різних причин », – повідомляють у «Кримській солідарності».

Військовий апеляційний суд міста Власіха в Московській області (Росія) 25 червня повністю залишив чинним вирок шістьом фігурантам ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Таким чином, залишилося чинним рішення, яке ухвалив у 2019 році Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону. Згідно з рішенням суду, Муслім Алієв засуджений до 19 років ув'язнення, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усеїн Куку – 12 років, Вадим Сірук – 12 років, Арсен Джеппаров – 7 років і Рефат Алімов – 8 років.

Amnesty International назвала в'язнями совісті всіх фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Представник російського відділення Amnesty International Олександр Артем'єв назвав «політичним переслідуванням» цей вирок.

Фігуранти справи були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинуватили у причетності до забороненої в Росії ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір».

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав п'ятьох кримчан політичними в'язнями.

Ще на цю тему